Profesionalna ugostiteljska oprema

Povrati robe

Kupovinom u internet trgovini www.idealplus.hr. ili putem Call Centra ostvarujete maksimalno jamstvo da ćete dobiti vrijednost za Vaš novac. Ako neki proizvod ima skrivenu manu – šaljemo zamjenski artikal ili vraćamo novac!

Rok za povrat robe je 14 dana, rok započinje teći od dana kada je roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Više informacija pogledajte u rubrici ‘Jednostrani raskid ugovora‘.

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta.

Povrat robe se ne priznaje ako je kupac svojom greškom naručio pogrešan proizvod ili mu se naručeni proizvod ne sviđa, osim ako je spreman na sebe preuzeti manipulativne troškove povrata robe.

Javite nam se mailom na webshop@idealplus.hr ili ispunite “obrazac za povrat robe”, zapakirajte u dodatnu kutiju svoj nekorišteni artikl u originalnoj ambalaži.

U slučaju da kupac vraća artikl koji mu ne odgovara iz nekog razloga poštarinu za povrat snosi sam (povrat na našu adresu i slanje zamjenskog artikla). Pošaljite ga na našu adresu i javit ćemo Vam se povratnom informacijom kada nam stigne paket te kad započnemo obradu povrata.

Vraćeni artikl ne smije biti ugrađivan i mora biti u istom stanju u kakvom je poslan također mora biti u originalnom neoštećenom pakiranju s naljepnicama proizvođača. Molimo Vas ne uništavajte originalno pakiranje i ne pišite po njemu ili nećemo biti u mogućnosti preuzeti povrat.

Važno je na paket jasno istaknuti natpis: POVRAT

Zadržavamo pravo odbiti povrat artikala koji nisu vraćeni u skladu s navedenim uputama.

Povrat robe na našu adresu možete obaviti preko dostavne službe po Vašem izboru.

Slanje paketa na Vašu adresu obavljamo s našim ugovornim kurirom po važećem cjeniku.

Nakon zaprimanja Vašeg paketa isti će biti pregledan unutar 24 sata od primitka (izuzev neradnih dana i praznika).

U slučaju povrata novca, isti će biti obrađen u najkraćem mogućem roku. Povrat novaca će biti obavljen na isti način na koji je uplaćen (npr. plaćeno paypalom biti će vraćeno na paypal) unutar 5 dana.

Napominjemo da rokovi povrata (za plaćanja putem Corvus Pay-a) ne ovise o Ideal Plus webshopu ili CorvusPay-u nego o banci i kartičnom brendu i mogu trajati između 1-28 dana.

Za specijalne i jedinstvene narudžbe – pod takvom vrstom narudžbi smatraju se proizvodi koji su jako rijetki, specifični i nemaju komercijalnu vrijednost osim za vlasnika/naručioca. Odnosno roba koja je od strane Web Ideal Plus d.o.o. naručena specijalno za naručitelja. Kao primjer navodimo npr. Personalizirana radna odjeća za partnere poput Hotelskih kuća, Restorana, Cateringa itd, za ugostiteljsku opremu izrađenu po narudžbi kupca. Ne vraćamo puni iznos.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena, isporučeni proizvod je točan i ispravan), Ideal Plus d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova slanja i povrata proizvoda.

Ideal Plus d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Kaucije

Proizvodi sa kaucijom su tvornički obnovljeni, a stari dio se koristi za reparaturu i ponovno plasiranje na tržište kao novi proizvod sa kaucijom. Takvim postupkom se smanjuje ekološki pritisak na okoliš i pridonosi održivom razvoju.

Kod kupnje proizvoda za koji je potrebno platiti kauciju, povrat novaca vrši se nakon povrata dijela te ustanovljene ispravnosti povrata za koji je kaucija uplaćena.

Da bi se izvršio povrat novca potrebno je:

  • Artikl vratiti u originalnoj kutiji
  • Dio koji se vraća mora biti identičan kupljenom dijelu tj original dio koji je dostavljen (ne
  • smije biti alternativan ili sličan proizvod)
  • Dio ne smije biti rastavljen i treba biti kompletan
  • Kućište proizvoda ne smije biti mehanički oštećeno (odlomljeno, napuklo)

Povrat iznosa kaucije vrši se tek nakon stručnog pregleda vraćenog dijela od strane djelatnika Ideal Plus-a ili po potrebi dobavljača. Nakon provjere isti će biti preuzet ako je zadovoljio sve gore navedene uvjete te će povrat novaca biti izvršen u zakonskom roku na IBAN kupca.

Za povrat potrebno je ispuniti obrazac za povrat novaca na kojem će biti podaci o kupcu i broju računa na koji se novac vraća.

Dostupnost proizvoda i usluge internetske trgovine

Ideal Plus webshop zadržava pravo u bilo kojem trenutku iz prodaje povući bilo koji proizvod. U takvim slučajevima, tvrtka Ideal Plus d.o.o. kupcu neisporučenog a plaćenog proizvoda, odnosno plaćene usluge, vraća puni iznos novca za one proizvode koji više nisu u ponudi, odnosno za one usluge koje su plaćene, a nisu izvršene, neovisno o razlogu povlačenja proizvoda iz prodaje, odnosno neizvršenja usluge. Također, tvrtka Ideal Plus d.o.o. zadržava pravo promijeniti, pravovremeno obustaviti ili prekinuti pružanje usluge internetske trgovine.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

U slučaju nedostupnosti naručenog artikla, obavijesti ćemo Vas o nemogućnosti isporuke i izvršiti povrat uplaćenog iznosa za nedostupan artikl.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača.